Monday, November 16, 2009

Dear DIary - 16.11.2009

Hari nie sama seperti hari2 yg tlh berlalu... Sibuk dgn tugasan di sekolah. Ada kalanya check balik skit PATSKOM. Harap2 takde masalah. Sesekali, check balik mana2 yang rasanya mesti diperbaiki. Hari nie juga aku dah semak semula kesemua pergerakan terimaan/bayaran rekod subsidiari.

Memang pening jugak masa memula tu, maklumlah, rekod yang mencecah beratus-ratus baris panjangnya. Maunye tak pening. Itu baru rekod, belum lagi bila ada kuiri dari sesiapa yg nak tahu tentang pergerakan pendapatan/perbelanjaan, naya bila nak check balik satu2... terutamanya dalam fail baucer, buku Pesanan Sekolah, semuanya kena tally. Banyak form format menyebabkan kita tak dpt nak fokus pada apa yg sebenarnya dicari... :|

[P/S : Sesiapa yg memiliki kerjaya sbg PT (kerani) - Buleh minta tips ke, guideline ke, krn diri nie baru je terjebak ke dlm dunia yg penuh cabaran, buleh ye.... Pls email me, so we can share the experience togather2 ye... Sorry, English tak beberapa bagus sngt]

Semenjak ada Astro ni, aku rasa memang tak boleh hidup tanpanya... hehehehe... Taklah sampai mcm tu. Sebelum nie mmg tak rasa perlu, sebab membazir je, asik2 cerite yg sama je diulang tayang. Tapi itulah penangan Astro, pada muka aku!!! Channel yg paling aku suka... Animax, Nick, CN.... Katun le tu... (Al-maklumlah, masa kecik2 dulu mana ada Astro, jadi bebudak balik. tapi still control. :)) Lain2, biasa je.

Dlm masa yg sama, internet memainkan peranan yg tdk kurang hebatnya dlm pencarian khazanah2 lama (kartun dulu2... drama dulu2... sengaja mengimbau kenangan lama daa...) Cuma aktiviti2 spt nie kurang sket jika dibandingkan dgn masa lalu...

Berinternet jugak tdk aku lupa utk mencari pelbagai info2 berguna, sama ada utk kerjaya kini, minat dan jua berhubung dgn member2 lama. FB(Facebook) - memang ramai yg aku jumpa. Siap bercucuk tanam gitu (penangan FarmVille), bela & jual ikan (tu pulak dr FishVille)... Anyway, mmg enjoy giler...