Tuesday, September 29, 2009

Dear Diary – 29.09.2009

Hari nie aku berkesempatan menimba pengetahuan baru – Mencipta post untuk blog dari Ms Word 2007.

Memang aku tidak pernah menjangka semudah ini aku dapat lakukan. Tidak perlu bersusah payah membuka web browser, login ke blogger. Asalkan ada internet connection, semuanya ok! Kiranya aku memang ketinggalan. Tapi takpe, semuanya yang aku tahu akan aku ingat sampai bila2… Selagi aku tidak hilang ingatan. He… He… He…

Hari nie, merupakan hari kedua aku mula bertugas selepas seminggu bercuti raya… Banyak perkara yang telah terjadi, dan yang pastinya kehilangan arwah bapa tersayang, memberikan kesan mendalam pada diriku. Ada ketika aku berasa hilang semangat, namun aku sedar, semuanya telah tertulis dalam takdir hidupku. Yang pergi tetap pergi, dan yang hidup harus meneruskan kehidupan ini, sehingga dijemput Ilahi.

Semalam aku pergi ke Kursus Psikososial. Kiranya macam kaunseling lah jugak. Diikutkan memang aku tak nak pergi. Tapi disebabkan desakan keadaan, aku pergilah jua. Itulah 1st time ke Pusat Latihan Felcra. Sendirian, dengan menunggang motorsikal pulak tu. Tak pernah dibuat sebelum ini… Alhamdulillah, perjalanan pergi dan pulang selamat dan dilindungi Allah.

Okeylah, dah sampai masa untuk pulang. Aku undur diri dulu, bye2…